Julia Karolina!

Ett virrvarr av tankar

Det är november. Den fina och färgglada delen av hösten har fallit ner på marken och färgats brun, dagens ljusa timmar blir sakta men säkert färre och hopplösheten som infinner sig varje år vid den här tiden smyger sig på. I natt kom jag hem från en vecka i värmen som var fin, men något för varm för min smak. Sömnlösa nätter och heldagar liggandes på en handduk har gett lite för mycket utrymme för att släppa lös mina undanträngda tankar. Så många beslut som måste tas och jag vet inte vilken fot jag ska stå på. Vad är rätt, vad är fel? Finns det ens något rätt och fel?

Det är svårt att hitta en bra balans när den som har sönder en gång på gång, är samma person som plockar upp skärvorna och gör en hel igen. Jag klamrar mig fast vid en verkligenhet som jag vet inte finns, en fantasivärld av det jag en gång hade. Det håller ihop mig och skapar en trygg punkt i min värld som bara kastas runt. Och om det får mig att må bra, kanske det är så det ska vara.

Jag pluggar som en tok för att skjuta upp problemen, men det ger mig bara mer problem. Jag förväntas komma på vad jag vill göra med mitt liv, men kan knappt bestämma mig för vilken färg jag vill ha på mitt hår. Hur vet man egentligen vad man vill, när allt man hittills gjort känns fel och man har slut på idéer? Jag vill göra något som spelar roll, jag vill göra inverkan på något och känna att min existens har haft en betydelse. Men jag känner inte att jag har en plats någonstans. Jag passar inte in. Jag har fastnat i ett mönster som jag inte kan ta mig ur, ett mönster där jag försöker hitta mig själv och min mening. Men från min synvinkel tycks den inte finnas, jag är inte menad att vara den som jag vill vara. Hur mycket jag än försöker förändra kommer jag bara att komma ett litet steg närmare, men aldrig hela vägen fram. För hur kommer man till ett mål som inte finns?


November 2013. Så annorlunda, men ändå så likadant.

5 november 2014 10:03 | Julia |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas